Vihdoinkin sateinen syysviikonloppu! Tarkoittaa sisätiloissa löhöilyä, "älä tee mitään" terapiaa. Lukemista, saunomista ja kynttilänvaloa.
Ja hiilariövereitä.
Menussa viikonloppuna pizzaa ja omenapiirakkaa:
Pizza:
Taikina:
1/2 pussia kuivahiivaa
2 dl reilun kädenlämpöistä vettä
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus suolaa
3 dl durumvehnäjauhoja
Leivotaan napakaksi taikinaksi ja annetaan nousta.
Pizzakastike:
1 prk paseetattua tomaattia
1 prk murskattua tomaattia
1 dl punaviiniä
3 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
yrttejä (oregano, basilika)
vähän öljyä
Keitellään hitaasti kasaan.
Täyte:
Kinkkua
Homejuustoa
Ananasta
juustoraastetta
juustoraastetta
Kasataan yhdeksi isoksi tai kahdeksi pieneksi pizzaksi.
Paistetaan kaasu-uunin keskiosassa ensin noin 10 minuuttia 240 asteessa.
Sen jälkeen vielä hetki uunin yläosassa ylälämmön maksimilämmöllä, että juusto saa väriä.
*********************************
Omenapiirakka tai -kakku
180 g margariinia
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl (reilu) karkeita vehnäjauhoja
1 dl murskattuja pähkinöitä
1 tl leivinjauhetta
Rasva ja sokeri vaahdotetaan, sekaan vispataan reippaasti kaksi kananmunaa.
Leivinjauhe sekoitetaan jauhoihin ja hämmenetään varovasti taikinaan.
Lopuksi vielä pähkinät ja mausteet.
Päälle 3-4 omenaa, tummaa sokeria ja kanelia.
Paistetaan 175-180 asteessa reilu tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti